Willem II overklast door Olympique Marseille

Willem II heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een pijnlijke nederlaag geleden tegen Olympique Marseille. De Franse topclub won met 5-0. Marseille creëerde veel kansen, en na twintig minuten was het Florian Thauvin die er voor het eerst één benutte. Hij passeerde doelman Kostas Lamprou, die is overgekomen van Feyenoord, met een vrije trap. Even later maakte Gilbert Imbula de 2-0.

Willem II mocht daarna Lamprou bedanken dat Marseille voor de pauze niet verder uitliep. Toch werd de keeper acht minuten in de tweede helft weer gepasseerd, dit keer door Michy Batshuayi. De 20-jarige spits kwam deze zomer over van Standard Luik.

Sahar
Behalve Lamprou kwam bij de Tilburgers overigens ook Ben Sahar in actie. De aanvaller die werd binnengehaald van Hertha BSC beleefde echter een teleurstellend debuut, want hij kwam nauwelijks in het stuk voor. Marseille maakte vlak voor tijd 4-0 via Benoit Cheyrou, waarna Batshuayi ook nog een strafschop benutte.

Willem II speelt woensdag zijn laatste oefenduel op het trainingskamp in Frankrijk. Tegenstander is Saint-Étienne. De Tricolores beginnen de competitie op 10 augustus met een thuiswedstrijd tegen PSV.