Hupperts: "Van Basten is een rustige coach"

Guus Hupperts is zeer positief over zijn eerste weken bij AZ. De nieuweling kan het goed vinden met coach Marco van Basten. "Het is toch speciaal dat Van Basten ineens tegenover me staat. Natuurlijk, hij is gewoon onze coach en ik maak hem dagelijks mee, maar ik houd altijd zijn prachtige acties en goals in mijn achterhoofd", vertelt Hupperts, die werd overgenomen van Roda JC, tegen Helden Online.

"Van Basten is een heel rustige trainer die goed met de spelers omgaat. Ik heb hem nu een aantal weken meegemaakt en ik merk dat hij echt een people manager is. Hij neemt jongens apart, maakt een praatje met ze. Van Basten is geen trainer die over het veld schreeuwt."

Roda JC
Hupperts baalt wel van sommige negatieve reacties die hij in Limburg kreeg. "Ik had in de winterstop al aangegeven dat ik mijn contract niet zou verlengen. Nu heeft Roda in ieder geval nog geld aan mij verdiend. Ik hoop dat ze komend seizoen kampioen worden."

Of hij ooit terugkeert in Kerkrade, weet de 22-jarige speler nog niet. "Ik hoor veel voetballers zeggen dat ze ooit weer naar hun oude club willen. Met zo’n uitspraak ben ik voorzichtig. Toen ik bij Roda voetbalde hield ik mij niet bezig met een transfer. Nu doe ik dat ook niet."