Muric gaat voor zijn kans bij Ajax

Frank de Boer gaf aan dat Robert Muric waarschijnlijk door Ajax wordt verhuurd, maar de nieuweling hoopt zich eerst bij de trainer in de kijker te spelen. Muric kan maandag eindelijk meetrainen bij Ajax. De Amsterdammers haalden hem een aantal weken terug al naar Nederland, maar zijn club Dinamo Zagreb weigerde hem vrij te geven.

"Het waren zes moeilijke maanden zonder voetbal. Ik leefde in onzekerheid", vertelt de Kroaat tegen Vecernji List.

"Mijn hart lag bij Dinamo en ik dacht aan een contractverlenging, maar ze zeiden verschrikkelijke dingen tegen mijn vader, dat versnelde mijn vertrek." De FIFA gaf deze week groen licht voor de transfer, maar wegens een blessure ontbrak Muric zaterdag in het oefenduel met Benfica.

Eerste elftal
De 18-jarige aanvaller koos bewust voor Ajax, ondanks dat hij ook naar Europese topclubs kon. "Ik verwacht hier snel een kans te krijgen. Ik heb er vertrouwen in dat ik in het eerste elftal kan komen te spelen. Ajax wilde me heel graag hebben."

Ajax sloot de voorbereiding zaterdag af met een 0-1 zege bij Benfica, wat de landskampioen de Eusebio Cup opleverde. Volgende week zondag starten de Amsterdammers het seizoen officieel met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle.