Eerste treffer Costa levert Chelsea zege op

Diego Costa heeft zondag zijn eerste doelpunt in het shirt van Chelsea gemaakt. De Engelsen boekten in Slovenië een nipte zege. Chelsea stond in de Sloveense hoofdstad tegenover Olimpija Ljubljana. De thuisploeg kwam vlak voor de pauze verrassend op voorsprong. Nik Kapun knalde de bal langs de jonge doelman Matej Delac.

Tien minuten na rust kwamen The Blues echter op gelijke hoogte. Cesc Fàbregas bediende Diego Costa, die hoog in het doel binnenschoot: 1-1. Acht minuten later maakte Kurt Zouma al 1-2, nadat de keeper van Olimpija een schot van Fernando Torres niet goed verwerkte.

Pijnlijke misser
Halverwege de tweede helft dacht Chelsea de marge te verdubbelen toen Branislav Ivanovic een rebound scoorde. Het doelpunt werd echter afgekeurd, omdat John Terry ondertussen een overtreding zou hebben gemaakt op doelman Aleksander Seliga.

In de slotfase liet ook Fernando Torres zich nog even zien. De Spanjaard had na een prima breedtepass de bal van dichtbij voor het intikken, maar hij presteerde het om hem erover te krijgen. Daardoor bleef het bij 1-2. Woensdag speelt Chelsea in de Gelredome een oefenwedstrijd tegen Vitesse.

De eerste treffer van Diego Costa in beeld. (Bron: Vine)