[NBA] Scott bevestigt trainerschap Los Angeles Lakers

Byron Scott wordt de nieuwe trainer van basketbalploeg Los Angeles Lakers. De 53-jarige oud-speler van de Lakers heeft dat afgelopen weekeinde aan een tv-station in Los Angeles bevestigd. ESPN meldde al eerder dat Scott voor vier jaar zou tekenen. De Lakers zitten zonder coach sinds Mike D'Antoni eind april werd ontslagen.

Scott werd met de Lakers drie keer kampioen van de NBA. Na tien seizoenen voor de ploeg verhuisde hij in 1993 naar Indiana Pacers en twee jaar later naar Vancouver Grizzlies. In het seizoen 1996-1997 keerde hij terug naar de Lakers, het jaar waarin Kobe Bryant debuteerde. Hij sloot zijn spelersloopbaan af bij het Griekse Panathinaikos.

Na zijn actieve loopbaan werd hij assistent bij Sacramento Kings. Vervolgens had hij New Jersey Nets (nu Brooklyn Nets), New Orleans Hornets (nu New Orleans Pelicans) en Cleveland Cavaliers onder zijn hoede. In 2008, als coach van de Hornets, werd hij verkozen tot beste trainer van de NBA. Met de Nets verloor hij in 2002 en 2003 de finale van de NBA.

Scott krijgt het komend seizoen waarschijnlijk moeilijk met de Lakers. Afgelopen seizoen miste de ploeg de play-offs. In de zomer zagen de Lakers Pau Gasol naar Chicago Bulls vertrekken. Daar stond alleen de komst van Julius Randle uit de draft tegenover.