Mata prijst 'geweldige manager' Van Gaal

Juan Mata is onder de indruk van het begin van Louis van Gaal bij Manchester United. "We voelen dat hij een geweldige manager met een sterke mentaliteit is", stelt de Spaanse middenvelder. "Deze club is gemaakt voor een winnende mentaliteit en ik denk dat hij die heeft."

Mata heeft in twee weken tijd ervaren dat Van Gaal recht door zee is. "Hij is eerlijk naar de spelers, zegt wat hij denkt en heeft een duidelijke manier van spelen. Alles is nieuw, maar we passen ons snel aan."

Van Gaal leidde Oranje naar de derde plaats op het WK en is nu twee weken in Engelse dienst. Daarin werd zowel LA Galaxy (7-0) als AS Roma (3-2) in oefenverband verslagen. Toch was Van Gaal over laatstgenoemde wedstrijd niet te spreken. "Hij was duidelijk niet tevreden over het feit dat we twee goals incasseerden. Dat kenmerkt een goede manager", zegt Mata in gesprek met de Britse krant The Guardian.

Mata is niet de eerste op Old Trafford die de loftrompet steekt over Van Gaal. Eerder liet clubicoon Ryan Giggs, nu assistent-trainer, zich al lovend uit over de Nederlander.