Advocaat onder de indruk van talentvol Servië

Dick Advocaat ziet volop mogelijkheden om succesvol te zijn met het Servische nationale team. De 66-jarige Nederlander bekeek zo'n tien wedstrijden en raakte onder de indruk. "Ik zag veel getalenteerde spelers", zei Advocaat maandag tijdens zijn presentatie "Alleen hebben ze zich nog niet gekwalificeerd voor een eindtoernooi. Dat moeten we proberen te veranderen."

Advocaat draaide er niet omheen. Servië moet over twee jaar bij het EK in Frankrijk van de partij zijn. "Er zijn geen excuses, want de kwaliteit is er." In 2016 worden voor het eerst 24 in plaats van zestien landen toegelaten tot de mondiale titelstrijd.

Baas van de Servische voetbalbond, Tomislav Karadzic, prees de doorgewinterde Advocaat. "We geloven dat zijn ervaring, kennis en strenge hand zal helpen om ons spelniveau te verhogen." Karadzic voegde eraan toe dat Advocaats contract verlengd kan worden als hij zich kwalificeert voor het EK.

Advocaat was eerder bondscoach van het Nederlands elftal, Zuid-Korea, België en Rusland. Het afgelopen halfjaar was hij trainer van AZ.