Juventus begint met uitduel bij Chievo Verona

Italiaans kampioen Juventus begint het Serie A-seizoen met een uitwedstrijd bij Chievo Verona. De equipe uit Turijn jaagt op zijn vierde titel op rij. De nummer twee van afgelopen seizoen, het AS Roma van Kevin Strootman en Urby Emanuelson, ontvangt Fiorentina tijdens de eerste speelronde. Dat bleek maandag uit een loting. De Italiaanse competitie trapt af in het weekeinde van 31 augustus.

Stefan de Vrij, die dinsdag de medische keuring ondergaat bij Lazio, maakt mogelijk in San Siro zijn competitiedebuut voor de Romeinen. Lazio start met een duel bij AC Milan, waar Nigel de Jong onder contract staat. De eerste stadsderby tussen AS Roma en Lazio is in het weekeinde van 11 januari. AC Milan en Internazionale staan op 23 november tegenover elkaar in de eerste Milanese derby van het seizoen.

Juventus-trainer Massimiliano Allegri keert tijdens de derde speelronde terug in San Siro wanneer hij het opneemt tegen zijn oude ploeg AC Milan. Allegri werd in januari ontslagen door Milan. Hij volgde eerder deze maand Antonio Conte op in Turijn.

Juve en Roma treffen elkaar in het weekeinde van 5 oktober in Turijn. De return is begin maart. De laatste speelronde van de Serie A is op 31 mei.