Scheidsrechter Makkelie fluit Johan Cruijff Schaal

Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Dat heeft de voetbalbond dinsdag bekendgemaakt. In de Amsterdam Arena treffen landskampioen Ajax en bekerwinnaar PEC Zwolle elkaar zondag voor de officiële start van het voetbalseizoen.

Voor Makkelie, die al negen jaar in het betaald voetbal fluit, wordt het zijn eerste Johan Cruijff Schaal. Wel had hij al 95 eredivisieduels, honderd eerstedivisieduels en 25 internationale wedstrijden onder zijn hoede. "Het is mooi onderdeel te zijn van de seizoensopening. En er staat direct een prijs op het spel", laat Makkelie weten. "Dat geeft net als voor de spelers ook voor mij als scheidsrechter iets extra's."

Makkelie wordt in de Arena bijgestaan door assistent-scheidsrechters Dave Goossens en Bas van Dongen. Mario Diks is de vierde official. Kevin Blom en Dennis Higler staan als vijfde en zesde official bij de strafschopgebieden. Daarnaast hebben Makkelie en de zijnen ook de beschikking over doellijntechnologie.