Swansea City wil meewerken aan vertrek Bony

Wilfried Bony lijkt zijn laatste wedstrijd voor Swansea City gespeeld te hebben. De Ivoriaan wordt waarschijnlijk verkocht aan Liverpool. Eerder deze maand meldde Goal al dat Liverpool negentien miljoen euro voor Bony wil betalen.

Swansea City houdt voorlopig echter vast aan een transfersom van 24 miljoen euro. Swansea-voorzitter Huw Jenkins zegt nu mee te willen werken aan een transfer van Bony.

Bony maakte een jaar geleden de overstap van Vitesse naar Swansea City. De club uit de Premier League betaalde destijds vijftien miljoen euro aan de Arnhemmers. In 34 wedstrijden kwam de sterke spits tot zestien doelpunten.

"Wilfried Bony is een fantastische speler om bij je club te hebben", zegt Jenkins in gesprek met talkSPORT. "Het afgelopen seizoen heeft hij zich een fantastische professional getoond en dat is hij nu nog steeds."

"Als een club zich meldt voor hem, een club van Champions League-niveau, en zij leggen het juiste bedrag op tafel dan weet Bony dat we daar met hem over zullen praten", zegt Jenkins. "Daar zijn we heel open in. Dat moeten we ook zijn. Hoe graag we ook willen dat bepaalde spelers bij ons blijven, zullen we ook realistisch moeten zijn. Het is aan ons om weer goede opvolgers naar de club te halen."

Liverpool is op zoek naar een aanvallende versterking na het vertrek van Luis Suarez naar Barcelona. Ook Loic Remy van QPR staat op het lijstje van The Reds.