Goede reeks Haase in Kitzbühel ten einde

Aan de goede reeks van tennisser Robin Haase in het Oostenrijkse Kitzbühel is dinsdag een einde gekomen. De Hagenaar, als zesde geplaatst, verloor in de eerste ronde van het graveltoernooi van Paolo Lorenzi uit Italië: 2-6 en 3-6. Haase won het toernooi in 2011 en 2012 en reikte vorig jaar tot de halve finale.

Haase verloor de eerste drie punten op eigen opslag en kreeg zo direct breakpunten tegen. Die werkte hij weg, maar even later sloeg Lorenzi toch toe en op 4-2 was er nog een break voor de Italiaan die de set vervolgens, ondanks stevige tegenstand van Haase, uitserveerde.

In de openingsgame van de tweede set was het meteen weer raak voor Lorenzi. Regen gooide in de zesde game van de set roet in het eten. Na de hervatting bleek Lorenzi niet van slag te zijn geraakt. Op 5-3 brak hij Haase op love om de wedstrijd te beslissen.

Haase verloor afgelopen week al tien plaatsen op de wereldranglijst nadat hij zijn finaleplaats in Gstaad niet had weten te evenaren. Door zijn vroege uitschakeling in Kitzbühel wacht de beste Nederlandse tennisser een nieuwe daling.