Griezmann voor zes jaar naar Atlético

Antoine Griezmann speelt de komende zes jaar voor Atlético Madrid. De Spaanse kampioen maakte maandag al bekend een akkoord met Real Sociedad te hebben bereikt over de Franse aanvaller. Dinsdag doorstond de 23-jarige de medische keuring in Madrid en tekende hij een verbintenis voor zes seizoenen.

Griezmann vertrok al op 13-jarige leeftijd vanuit zijn vaderland naar Real Sociedad. Daar kwam hij tot meer dan tweehonderd wedstrijden in het eerste. Afgelopen seizoen blonk hij uit bij de Basken met twintig doelpunten in vijftig duels. Sinds februari is hij Frans international. Hij kwam met Les Bleus in actie op het afgelopen WK waar in de kwartfinale Duitsland te sterk was.

Technisch directeur Jose Luis Caminero had Griezmann tot gewichtig doelwit gemaakt in deze transferperiode. "Hij is een van de belangrijkste spelers in onze competitie zoals hij heeft bewezen bij Real Sociedad. Hij kan zonder problemen op beide vleugels en als spelmaker uit de voeten en dankzij zijn snelheid maakt hij goals. Hij heeft een geweldig schot en geeft veel voorzetten."