Southampton sluit transferdeuren

De uitverkoop bij Southampton zit erop. De werkgever van Ronald er Erwin Koeman is niet bereid om mee te werken aan een vertrek van Jay Rodriguez en Morgan Schneiderlin.

Beide spelers stonden de voorbije weken in de nadrukkelijke belangstelling van Tottenham Hotspur, dat de selectie hoopte te versterken met het Southampton-duo. Spurs-trainer Mauricio Pochettino had beide spelers vorig seizoen onder zijn hoede en aasde op een hereniging.

Pochettino kan zijn pogingen echter staken, zo luidt de boodschap van Southampton-voorzitter Ralph Krueger. Laatstgenoemde liet weten de deuren voor uitgaande transfers te sluiten. "Met name Rodriguez en Schneiderlin zullen nergens heen gaan", verzekerde hij Sky Sports.

"Wij beschouwen hen als onderdeel van de kern van deze groep, en ze maken onderdeel uit van de plannen van Ronald Koeman. Iedere berichtgeving over een mogelijk vertrek van Rodriguez of Schneiderlin is onjuist. Zij zullen niet verkocht worden."

Southampton en Koeman moesten deze zomer al een bataljon aan sterkhouders uitzwaaien. Zo namen Luke Shaw (Manchester United), Rickie Lambert, Adam Lallana, Dejan Lovren (allen Liverpool) en Calum Chambers (Arsenal) afscheid van The Saints.

Daartegenover stond tot dusver alleen de komst van Graziano Pellè en Dusan Tadic. Koeman heeft nog een flinke zak geld om te besteden aan vervangers, afgaande op de ruim 120 miljoen euro die Southampton dankzij de transfers kon bijschrijven.

Het nieuws viel echter niet in goede aarde bij Schneiderlin, die in de belangstelling zou staan van Tottenham Hotspur. "Zes geweldige jaren bij Southampton in één uur kapotgemaakt", foetert de Fransman op Twitter. De controlerende middenvelder reageert daarmee op de uitspraken van de preses.