Dortmund-directeur sluit vertrek Hummels uit

Borussia Dortmund kan ook dit seizoen een beroep blijven doen op verdediger Mats Hummels, zo laat sportief directeur Michael Zorc weten aan Goal. Manchester United-trainer Louis van Gaalis  groot fan van hem, maar de kans op een vertrek van de 25-jarige Duitser lijkt klein.

"Wij weten natuurlijk al langer dat Hummels een van de beste verdedigers is. Dat komt niet opeens door het WK", zegt Zorc in gesprek met Goal. "Mats kan een team bij de hand nemen. Hij is een geweldige opbouwer en daarnaast heeft hij een zeer professionele houding."

"Wij zijn dan ook erg blij en zelfs een beetje trots dat hij heeft besloten om voor lange tijd aan BVB verbonden te blijven, zonder speciale voorwaarden", vervolgt de bestuurder. Manchester United ziet de stopper dus graag komen, maar de kans op een transfer is niet groot.

Dortmund-trainer Jürgen Klopp heeft onlangs een overstap nog uitgesloten, toen hij met een gerucht geconfronteerd werd. "Mats naar Manchester United? Voor twintig miljoen? Voor dat soort bedragen gaat hij zeker niet weg", counterde de coach.

Hummels heeft bij Dortmund nog een contract tot de zomer van 2017, dus de club kan een flinke transfersom vragen aan geïnteresseerde clubs. het lijkt er dan ook niet op dat de kersverse wereldkampioen deze zomer het Westfalen Stadion achter zich laat.