Belkin en BrandLoyalty tekenen intentieverklaring met Lotto

De wielerploeg Belkin Pro Cycling en de schaatsploeg BrandLoyalty hebben vandaag een intentieverklaring ondertekend met Lotto, onderdeel van De Lotto en BrandLoyalty. Het gokbedrijf en het bedrijf dat loyaliteitsprogramma’s bedenkt en ontwikkelt hebben hiermee de intentie uitgesproken om hoofdsponsor en subsponsor te worden van zowel de wieler- als schaatsploeg.

Deze samenwerking is volgens volgens marketingdirecteur van De Lotto Arno de Jong een unicum in de Nederlandse sportwereld. "We gaan uit van een samenwerking voor twee jaar met een optie voor nog eens twee jaar. Daarmee zou Lotto naamgever worden van de eerste gecombineerde Nederlandse wieler- en schaatsploeg. Gezamenlijk bespreken we nu de invulling van de details. Alles is erop gericht dat Lotto en BrandLoyalty de krachten bundelen en de eerste professionele schaats- en wielerploeg het komende seizoen van start gaat."

Er zal geen fusie optreden tussen de schaats- en wielerploeg. Schaatscoach Jac Orie houdt zijn eigen begeleidingsstaf en datzelfde geldt voor algemeen directeur Richard Plugge van het wielerteam van Belkin. "De ploegen kunnen door deze constructie wel organisatorisch en commercieel met elkaar samenwerken en de samenwerking kan leiden tot specifieke kennisoverdracht tussen de teams waarmee de sporters optimaal gefaciliteerd kunnen worden", aldus Marco de Jong, marketingdirecteur van BrandLoyalty. 

Ook Orie en Plugge zijn blij over de samenwerking. Orie: "Na een periode van intensieve gesprekken hebben we gezamenlijk een basis gevonden voor een uniek en zeer interessant concept in de Nederlandse sport. De komende tijd zullen we gebruiken om in alle rust de details nader uit te werken."

"We gaan met deze samenwerking de huidige visie van ons team verder uitbouwen. De afgelopen periode tijdens de Tour de France hebben wij als team schouder aan schouder opgetrokken en opnieuw de wielersport teruggebracht waar het hoort: in de harten van de fans! Met dit unieke concept komen de grootste Nederlandse duursporten samen. Ons team kijkt uit naar de start van dit unieke project", aldus Plugge. 

Er zijn nog geen mededelingen gedaan over een mogelijke naam van de nieuwe ploeg. De naam Lotto lijkt onwaarschijnlijk omdat er al een Belgische wielerploeg is met de naam Lotto-Belisol. In de regelementen van de UCI staat dat iedere ploeg een andere naam moet hebben.

Als alles rond is zal er een gezamelijk persmoment plaats vinden. Zo lieten sportploegen weten in het slot van de persverklaring.