Bayern ontkent interesse in Khedira

Bayern München is niet van plan om Sami Khedira terug te halen naar Duitsland.  Dat zegt CEO Karl-Heinz Rummenigge na het ontstaan van een gerucht dat de Duitse topclub hem volgend seizoen wil overnemen van Real Madrid. Khedira is over een jaar transfervrij bij de Spaanse grootmacht, die eerder op het punt stond om hem te verkopen aan Arsenal.

Om nog wat centen aan de international van Duitsland over te houden, moet Real Madrid snel tot verkoop overgaan. De club is er met hem niet uitgekomen over een nieuw contract, waardoor zijn situatie in Madrid onhoudbaar lijkt. Bayern zou echter niet van zins zijn om een transfersom voor de speler te betalen.

Door de komst van Toni Kroos naar Real Madrid is het ook nog eens de vraag of Khedira zijn vaste stek kan behouden als hij nog een jaar in de Spaanse hoofdstad blijft. Rummenigge wilde in gesprek met pers echter niets weten van een rol om hem te verlossen van zijn mogelijke reserverol. "Dat verhaal is op gebakken lucht gebaseerd", zei hij.

Khedira maakte vooral onder trainer José Mourinho furore bij De Koninklijke. Na de aanstelling van Carlo Ancelotti raakte hij geblesseerd, waardoor hij lange tijd geen wedstrijden speelde. Desalniettemin riep bondscoach Joachim Löw hem op voor het afgelopen WK.

Arsenal leek eerder in poleposition te liggen voor Khedira, maar het transfergerucht staat inmiddels op een laag pitje. De middenvelder zou te hoge salariseisen hebben om bij de Gunners aan te kunnen sluiten. Vorig jaar nam Arsenal Mesut Özil al over van Real Madrid.