De Vrij: "Een weloverwogen beslissing"

Stefan de Vrij heeft zijn keuze gemaakt: hij speelt komend seizoen voor SS Lazio. Een besluit waar hij lang over na heeft gedacht. De 22-jarige verdediger tekent voor drie seizoenen in Italië, waar hij als een held werd onthaald toen bekend werd dat hij de overstap zou maken. Hij verlaat Feyenoord om buiten de landsgrenzen nieuwe ervaringen op te doen.

"Bij mijn keuze voor Lazio ben ik niet over één nacht ijs gegaan", zegt De Vrij op de officiële website van Feyenoord. "Het is een weloverwogen beslissing, die tot stand is gekomen na veel gesprekken met de clubleiding, waar ik een heel goed gevoel aan overhield. Dat goede gevoel is de afgelopen dagen tijdens het afronden van de transfer nog eens bevestigd. Lazio liet echt blijken dat ze me graag wilden hebben en ik ben heel blij dat ik deze stap maak."

De Vrij maakte in het voorbije seizoen grote stappen in zijn ontwikkeling. Zo verdiende hij een plek bij de Oranje WK-selectie en kreeg hij veel complimenten voor zijn optredens in Brazilië. Hij is echter nog niet klaar, stelt hij. En daarom de keuze voor de Romeinen.

"In Italië hoop ik een nog completere verdediger te worden. Ik ga daar tegen spitsen van wereldniveau spelen, daar ligt een mooie uitdaging", zegt de international. "Met deze stap komt er een einde aan een lange periode bij Feyenoord, dat is iets waar ik natuurlijk wel even bij stil sta. Ik ben trots dat ik zo lang deel uit heb gemaakt van zo'n grote club met een geweldige achterban. Ik kijk terug op een toptijd bij Feyenoord."

Technisch directeur Martin van Geel betreurt het vertrek van de talentvolle verdediger. "Stefan heeft vijf seizoenen in de Eredivisie achter de rug en had hier nog een éénjarig contract. Voor hem is dit een mooie vervolgstap in zijn carrière. Lazio heeft veel vertrouwen in Stefan, dat blijkt uit het feit dat zij van begin af aan de enige club zijn geweest die zich concreet voor hem heeft gemeld."

"Hij was niet alleen jarenlang een vaste waarde, maar groeide ook uit tot een van de sterkhouders van het elftal. Die ontwikkeling heeft hij doorgezet op het WK in Brazilië, waar zijn prestaties ronduit indrukwekkend waren. Stefan is een jongen van de club en heeft zich altijd met ziel en zaligheid ingezet voor Feyenoord. Wij gunnen hem deze overstap van harte en wensen hem alle succes in Italië."