Cuadrado om tafel met Barcelona

De zaakwaarnemer van Juan Cuadrado bevestigt dat er contact is geweest met FC Barcelona over een transfer. De 26-jarige middenvelder maakte met de Colombiaanse nationale ploeg veel indruk op het voorbije WK voetbal. Het resulteerde direct in veel belangstelling van Europese topclubs.

Zijn naam zingt al langer rond in de wandelgangen van Barcelona. Ook Bayern München en Manchester United zouden geïnteresseerd zijn. "We hebben met een paar clubs gesproken, waaronder Barcelona", zegt zaakwaarnemer Alessandro Lucci tegen Tuttomercatoweb. "Er is veel belangstelling, maar daarbij moet wel gezegd worden dat er nog weinig gang in zit. Je kunt niet zeggen dat we officiéle gesprekken hebben gehad met geïnteresseerde clubs."

Lucci geeft aan dat er eigenlijk geen reden is om Fiorentina te verlaten. "Voor zowel mij als Juan geldt dat we hier, op persoonlijk én professioneel vlak, niets te klagen hebben. Mochten er serieuze onderhandelingen komen deze zomer, dan staan we daar voor open. Alle betrokken partijen moeten er het maximale uit kunnen halen."

Cuadrado's contract loopt medio 2017 af bij Fiorentina. De 26-jarige middenvelder moet bij Barcelona mogelijk de opvolger worden van Cesc Fabregas. Die maakte deze zomer de overstap van Barça naar Chelsea. Mogelijk kan Fiorentina een flinke winst maken op Cuadrado. De club telde een jaar geleden 'slechts' vijf miljoen euro neer voor de oud-speler van Lecce, Udinese en Medellin.