Lukaku voor vijf jaar naar Everton

Romelu Lukaku keert hoogstwaarschijnlijk op permanente basis terug bij Everton. Everton staat op het punt te bevestigen dat Lukaku voor zo'n twintig miljoen euro wordt overgenomen van Chelsea. Goal bevestigde half juni al dat de Toffees zich in Londen hadden gemeld voor de 21-jarige spits, die nooit een basisplaats wist te veroveren bij zijn club.

Door de komst van Didier Drogba is de kans alleen maar kleiner dat Lukaku komend seizoen aan spelen toekomt bij Chelsea. Bij Everton kwam hij als huurling in het voorbije seizoen juist wel veel aan spelen toe. Hij hoopt deze zomer terug te keren bij de Merseyside-club. Een 5-jarig contract ligt voor hem klaar.

Lukaku verhuisde in 2011 van Anderlecht naar Chelsea, maar wist nooit indruk te maken in Londen. Hij kon het vertrouwen van José Mourinho en eerdere coaches Andre Villas-Boas en Roberto di Matteo niet winnen. Het resulteerde in huurperiodes bij Everton én West Bromwich Albion.

In het shirt van West Brom scoorde de international van België zeventien keer. Vorig seizoen slaagde hij erin om vijftien keer te scoren voor Everton.

Verschillende clubs meldden zich bij Chelsea voor het talent, maar de geruchten deden de ronde Mourinho dit seizoen wél gebruik wilde maken van Lukaku. Vorige week werd echter de terugkeer van Drogba bij de blauwhemden bevestigd.

Update 22.30 uur

Everton heeft bekendgemaakt dat ze Lukaku definitief overnemen van Chelsea. Lukaku, die afgelopen seizoen al op huurbasis uitkwam voor Everton, tekende een contract voor vijf seizoenen. Er is 28 miljoen pond, ruim 35 miljoen euro, met de transfer gemoeid.