Demba Ba: "Jammer voor Feyenoord"

Besiktas-aanwinst Demba Ba mocht tegen Feyenoord een halfuurtje meedoen. De Senegalese spits sprak na afloop over een moeilijk duel. Ba maakte deze zomer voor ongeveer zes miljoen euro de overstap van Chelsea naar Besiktas. In Londen kwam hij niet meer in de plannen van José Mourinho voor, zodat hij woensdagavond na het duel met Feyenoord door de mixed zone van De Kuip wandelde.

De spits was na 59 minuten ingevallen bij de Turkse ploeg. Veel indruk maakte hij nog niet, maar zijn tijd moet nog komen, beloofde hij. "Ik ben nog niet volledig fit en moet nog wat werk verzetten. Ik ben ook pas twee weken in training, dus kan nog niet alles geven", zegt hij tegen Goal.

"Daarnaast is het ook lastig om als invaller in de ploeg te komen en op die manier je ploeg te helpen", vervolgt de oud-speler van onder meer Newcastle United en TSG Hoffenheim. "Maar ik ben tevreden met het resultaat van vanavond en kijk uit naar de return van volgende week."

De 29-jarige Senegalees was onder de indruk van Feyenoord, al maakte hij zich geen zorgen. "We wisten dat Feyenoord een echt voetballende ploeg was. Helaas voor ze konden ze niet veel creëren, maar dat kwam ook door onze verdediging. Het is jammer voor Feyenoord, maar wij waren vandaag voor honderd procent geconcentreerd en zaten er bovenop."

Aankomende woensdag volgt de return in Istanbul, waar Besiktas de 2-1 zege uit De Kuip over de streep moet trekken. "Wij willen gewoon weer winnen", zegt Ba. Of hij dan wel in de basis start? "We will see", sluit hij met een grote glimlach af.