De Vrij wijst vergelijking met Stam van de hand

Stefan de Vrij vindt een vergelijking met Jaap Stam niet op zijn plaats. De Nederlandse verdediger wees tijdens donderdag tijdens zijn officiële presentatie bij Lazio Roma vergelijkingen met zijn illustere voorganger en landgenoot resoluut van de hand.

"Ik heb veel respect voor Stam, maar ik ben liever uniek. Ik hou er niet van om mezelf te vergelijken met andere spelers." Stam speelde tussen 2001 en 2004 voor Lazio.

De van Feyenoord overgekomen De Vrij kreeg in Rome een warm welkom. Honderden fans wachtten hem maandagavond bij zijn aankomst op het vliegveld op. "Dat had ik niet verwacht, ook omdat we twee uur te laat waren. Het was geweldig om al die fans te zien." De verdediger tekende vervolgens woensdag een contract voor vier jaar.

De Vrij kon na een sterk WK in Brazilië op veel belangstelling rekenen, maar koos voor de nummer negen van Italië. "Er toonden veel clubs interesse, het doet er niet toe wie. Maar Lazio was de enige club in de wereld die echt geïnteresseerd in mij was. Zij gaven me het beste gevoel."