Basaçikoglu: "Een droom die uitkomt"

Bilal Basaçikoglu is erg gelukkig met zijn transfer naar Feyenoord. De vleugelaanvaller maakt de overstap van sc Heerenveen en tekende voor vier jaar in De Kuip.

Basaçikoglu (19) brak vorig seizoen door bij sc Heerenveen. De Friezen namen de aanvaller drie jaar geleden over van amateurclub Pancratius. "Het is heel snel gegaan. Vorig seizoen heb ik mijn debuut gemaakt in de Eredivisie en na de winterstop heb ik bijna alles gespeeld bij Heerenveen", zei Basaçikoglu op de clubsite van Feyenoord.

"Deze stap naar Feyenoord past in dat plaatje. Dit is een droom die uitkomt. Feyenoord heeft het mooiste publiek dat je als voetballer kunt wensen. Ik ben een voetballer die er een boost van krijgt als je wordt toegejuicht door het publiek. Ik verlang er naar om voor deze supporters te mogen spelen en te laten zien wat ik in huis heb."

Basaçikoglu komt in De Kuip een aantal bekenden tegen van onder meer Oranje onder 19: Terence Kongolo, Jean-Paul Boëtius, Anass Achahbar, Sven van Beek en Rick Karsdorp. "Dat is natuurlijk prettig binnenkomen. Bovendien hou ik ervan om een praatje te maken, dus ik denk dat ik ook de andere jongens snel zal leren kennen."

De aanwinst van Feyenoord wil zich op een hoger niveau bewijzen. "Nu zit ik bij een topclub, waar je elke week top moet presteren. Je mag hier geen wedstrijd door de ondergrens zakken. Met die druk moet ik leren omgaan, dat is een mooie uitdaging. Ik kan niet wachten om mijn eerste wedstrijd voor Feyenoord te spelen", aldus Basaçikoglu.