Koeman gaat de buidel trekken bij Southampton

Na de uittocht in het St. Mary's is het bij Southampton tijd voor de komst van nieuwe krachten. Manager Ronald Koeman heeft zijn zinnen gezet op een spits en een verdediger.

Bij The Saints vertrokken zo ongeveer alle sleutelspelers van afgelopen seizoen. Luke Shaw, Rickie Lambert, Adam Lallana, Dejan Lovren en Calum Chambers zijn weg, terwijl daar tot dusver alleen de komst van Graziano Pellè, Ryan Bertrand en Dusan Tadic tegenover.

Verder staan Jay Rodriguez en Morgan Schneiderlin in de belangstelling van Tottenham Hotspur, maar de clubleiding heeft reeds laten weten dat de deuren voor uitgaande transfers gesloten zijn. Het is tijd om de selectie weer aan te vullen met nietuwe krachten.

Manager Ronald Koeman heeft zijn zinnen gezet op Javier Hernández van Manchester United. De 26-jarige Mexicaan komt op Old Trafford waarschijnlijk niet veel aan spelen toe, waardoor hij mag uitkijken naar een vertrek. Goal begrijpt dat Chicharito ongeveer achttien miljoen euro moet kosten, maar dat ook Atlético Madrid interessse heeft.

Daarnaast is ook Marcos Rojo een target van Koeman. De Argentijn van Sporting Club de Portugal kan zowel als linksback als centrale verdediger uit de voeten, waardoor hij een ideale opvolger is van Shaw. De international speelde een uitstekend WK in Brazilië, waardoor er meer clubs achter hem aan zitten. Southampton heeft een bod van vijftien miljoen euro in gedachten voor de 24-jarige linkspoot.