Zoet: "Moet ego opzij kunnen zetten"

Bij PSV zijn alle pijlen erop gericht om herhaling van het teleurstellende vorige seizoen te voorkomen. Jeroen Zoet merkt een mentaliteitsverandering.

Die verandering schrijft hij voor een groot deel op het conto van Phillip Cocu. De 43-jarige trainer heeft de teugels strakker aangetrokken en zorgt ervoor dat iedereen bij de les blijft. Hij zit er bovenop.

"Ja, het is strakker en strenger dit seizoen", beaamt Zoet in gesprek met Eindhovens Dagblad. "Voor de spelersgroep is dat ook goed. Niet iedereen is al enorm ervaren of weet wat erbij komt kijken om in de top van Nederland mee te doen."

Met name tijdens de trainingen laat Cocu zich duidelijker gelden dan vorig seizoen. Fouten op het veld worden begeleid door afkeurende opmerkingen van de voormalige speler van AZ, Vitesse, PSV, FC Barcelona en Al-Jazira.

"Daar kom je niet meer weg met een slechte bal. Dat mag ook niet. Schiet of raakt iemand een bal verkeerd, dan moet een ander daar direct scherp op zijn", aldus Zoet. "Je moet je eigen ego opzij kunnen zetten op zo'n moment. Anders gebeurt het de volgende keer weer en misschien ga je onbewust denken dat het niet zo erg is."