[EL] Uitslag PSV - SKN Sankt Pölten

PSV heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen gewonnen. In eigen huis waren de Eindhovenaren in de derde voorronde van de Europa League met 1-0 te sterk voor het Oostenrijkse SKN Sankt Pölten. Luuk de Jong luisterde zijn debuut op met een treffer.

PSV begon de wedstrijd tegen SKN Sankt Pölten zonder WK-gangers Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Santiago Arías. De Eindhovenaren hadden aanvankelijk het meeste balbezit, maar men slaagde er niet in om grote kansen te produceren. De Jong, Jürgen Locadia en Marcel Ritzmaier kregen wel mogelijkheden, maar faalden in de afronding. De Oostenrijkers zetten daar twee goede opties tegenover. Zij scoorden echter ook niet.

Luciano Narsingh (PSV) in duel met Marcel Holzmann (PRO SHOTS / Joep Leenen)

Na de theepauze kwam PSV via een doelpunt van De Jong op voorsprong. De bal werd vanaf de rechterkant voorgegeven door Luciano Narsingh, waarna de spits zijn eerste officiële doelpunt voor PSV maakte. In het vervolg van de wedstrijd bleven de Eindhovenaren domineren tegen SKN Sankt Pölten, maar tot grote kansen leidde dit amper.

Luuk de Jong maakt zijn eerste officiële goal voor PSV (PRO SHOTS / Joep Leenen)

In de slotfase van de wedstrijd kwam PSV zelfs nog met tien man te staan. Invaller Florian Jozefzoon kreeg in korte tijd twee keer een gele kaart voor vermeende schwalbes. Door deze rode kaart mist hij de return in Oostenrijk, die voor volgende week op de rol staat.


PSV

1 - 0

SKN Sankt Pölten

 56' De Jong    
 
 Gele kaart: De Jong (PSV), Segovia (SKN Sankt Pölten)
 Gele kaart: Jozefzoon (2xg/90+3) (PSV)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 27.000
Arbiter: Vincic (Slo)
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Brenet
Bruma
Hendrix
Tamata
Hiljemark
Maher
Ritzmaier (Vloet/79)
Narsingh (Jozefzoon/72)
De Jong
Locadia
  Kostner
Stec
Grasegger
Huber
Wisio
Holzmann (Ambichl/64)
Kerschbaumer
Parada Calvillo
Hofbauer
Fucik (Hartl/46)
Segovia (Noël/76)