Cocu niet tevreden na 'moeizame wedstrijd'

PSV won donderdag met 1-0 van Sankt Pölten in de derde voorronde van de Europa League, maar coach Phillip Cocu was niet te spreken over het spel van zijn ploeg. "Het was een moeizame wedstrijd van onze kant. We winnen wel, maar met een kleine 1-0 zege kan ik onmogelijk tevreden zijn", liet hij na afloop weten.

Volgens Cocu speelden de Eindhovenaren de bezoekers in de eerste helft te veel in de kaart. "We speelden slordig. Tegen een team als Sankt Pölten moet je de bal snel rond laten gaan. Dat lukte ons voor rust amper." Na de pauze zag de trainer verbetering. "We kwamen er over de rechterkant wat beter doorheen en creëerden zo ook de 1-0."

Dat PSV in de slotfase geen strafschop kreeg, vindt Cocu onbegrijpelijk. "In plaats van de bal op de stip te leggen, gaf de scheidsrechter Florian Jozefzoon een tweede gele kaart. Daarmee verliezen we ook nog eens een extra aanvaller, helaas."

Cocu rekent er desondanks op dat PSV de klus klaart in Oostenrijk. "Ik ben er van overtuigd dat we kunnen verbeteren. En als dat gebeurt, vertrouw ik erop dat we verder komen."