Málaga legt Mexicaanse WK-held Ochoa vast

Guillermo Ochoa heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij Málaga. De Mexicaanse keeper maakte tijdens het WK indruk en dwong een transfer af naar Spanje. De overgang van Ochoa (29) naar Málaga werd donderdagavond beklonken. De Andalusiërs meldden de transfer via de officiële kanalen.

Ochia komt transfervrij over van het Franse Ajaccio. Bij Málaga is hij de opvolger van Willy Caballero die eerder deze zomer naar Manchester City verhuisde. Manchester City-manager Manuel Pellegrini kende Caballero nog van hun gezamenlijke periode in La Rosaleda. Málaga werd met publiekslieveling 'Willy' op doel vorig seizoen elfde in de Primera Division. De club uit Zuid-Spanje hoopt komend seizoen weer mee te doen om Europees voetbal.

Met Ochoa heeft Málaga een Mexicaanse WK-held vastgelegd. De keeper beleefde een uitstekend toernooi in Brazilië. Met name in de groepswedstrijd tegen het gastland ontpopte hij zich tot een onpasseerbaar station. De Goddelijke Kanaries konden geen manier vinden om tot scoren te komen (0-0).

In de achtste finales hield Ochoa ook tegen Nederland lange tijd zijn doel schoon. De sluitpost had onder meer een prachtige redding op een doelpoging van Stefan de Vrij. In de slotfase moesten Ochoa en Mexico alsnog het hoofd buigen toen Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar scoorden (2-1).