De Wit: "Niet bang voor KNVB-onderzoek"

De clubleiding van Vitesse is niet bevreesd voor een onderzoek van de KNVB. De voetbalbond wil de organisatiestructuur binnen de Arnhemse club nogmaals doorlichten.  De KNVB stelt een onderzoek in na een publicatie in Voetbal International. Het weekblad heeft emails in handen waaruit blijkt dat Vitesse in handen is van Chelsea.

De Engelse topclub kwam woensdag op bezoek in de GelreDome voor een oefenwedstrijd. The Blues wonnen met 1-3 in Arnhem. Algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse herhaalt dat Vitesse 'baas in eigen huis' is. "We zijn niet bang voor een onderzoek. We houden niets achter. Alles ligt op tafel. Ik ben de baas bij Vitesse, met een goed managementteam. We hebben een eigenaar en een Raad van Commissarissen", zegt De Wit tegen NOS.

"Iedereen weet dat de eigenaren van Vitesse en Chelsea goed bevriend zijn, dat is allang bekend", aldus de Brabander. De Wit ontkent dat Chelsea Vitesse te koop heeft gezet. Dagblad De Gelderlander bracht deze week naar buiten dat de Londenaren de Arnhemse club in de etalage hebben geplaatst.

"Een verkoop is niet aan de orde. Wij zijn trots op de relatie met Chelsea", besluit De Wit, die per 1 september afscheid neemt van commercieel directeur Peter Gansler. De Amerikaanse bestuurder was sinds november 2012 in dienst bij Vitesse en gaat naar eigen zeggen een 'nieuwe uitdaging' aan.