Lars Boom vanaf 2015 bij Astana

Wielrenner Lars Boom rijdt vanaf volgend seizoen voor Astana, de formatie van manager Alexandre Vinokourouv en tourwinnaar Vincenzo Nibali. Hij zal daar onder meer teamgenoot worden van Luis León Sánchez en Lieuwe Westra, die er sinds dit jaar rijdt.

Boom won dit jaar als eerste Nederlander in negen jaar een touretappe. Hij deed dat opvallend genoeg in de kasseienrit, waar hij lange tijd voorop reed met Astana-rijders Westra, Nibali en Jakob Fugslang. 

De Nederlander stond al twaalf jaar onder contract bij Belkin en de voorganger Rabobank, waarvoor hij in het begin voor het opleidingsteam reed. Ook kwam hij namens Rabobank uit in het veldrijden, waar hij in 2008 wereldkampioen werd.

Bij Astana tekent de 28-jarige Boom voor twee jaar. "Boom is een rijder voor de klassiekers en een goede teamgenoot voor in de grote rondes. Dit jaar won hij een etappe in de Tour in omstandigheden die we op kasseien minstens tien jaar lang niet gezien hebben in het wielrennen", aldus Vinokourov, wijzend op het kletsnatte weer tijdens de etappezege van Boom. 

Naast Boom komen ook Sánchez, Diego Rosa (Androni-Giocattoli) en Davide Malacarne (Europcar) naar het team uit Kazachstan. Rosa tekent voor twee jaar, Malacarne voor één. Beiden hebben ze vooral als doel om Fabio Aru te helpen in de grote rondes.