Boom: "Dit was het moment"

Voor Lars Boom was dit het moment om naar een andere ploeg over te stappen. De Vlijmenaar, die Belkin aan het einde van het jaar verruilt voor Astana, zegt dat op zijn Facebook-pagina. "Het was een moeilijke keuze na zo veel jaar, maar dit was het juist moment."

Boom is er trots op de komende twee jaar voor Astana te rijden. "Ik ben vol vertrouwen over mijn keuze voor Astana. Ik krijg veel steun in de voorjaarsklassiekers", schrijft hij. "Ik kan ook van waarde zijn voor de ploeg tijdens de Tour de France die volgend jaar in Utrecht van start gaat."

De keuze om Belkin te verlaten werd ingegeven door de onzekere situatie van de ploeg. Hoofdsponsor Belkin maakte in juni bekend aan het einde van het jaar te stoppen en pas in de derde tourweek werd bekend dat Lotto en Brandloyalty in zouden stappen als sponsor.

"In de onzekere periode werd ik door een aantal ploegen gepolst over de mogelijkheid van een overstap", vertelt Boom. "Op dat moment begon ik me te realiseren dat dit de juiste beslissing kon zijn om mezelf uit te dagen voor een volgende stap." Astana was een van de eerste ploegen die interesse toonde. "Aleksandr Vinokourov overtuigde me dat ik perfect in het team zou passen."