Moisander en De Boer zinnen op revanche tegen PEC

Niklas Moisander zint op eerherstel zondag in de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle. De aanvoerder van Ajax wil graag het demasqué van april, toen zijn ploeg met 5-1 werd gedeclasseerd in de bekerfinale, wegspoelen. "Dat was voor hun een geweldige dag en voor ons Ajacieden een pijnlijke. Natuurlijk willen we revanche nemen. Bovendien is dit een mooie prijs."

Ook coach Frank de Boer wil graag het slechte gevoel wegnemen. "Natuurlijk speelt eergevoel mee. Die wedstrijd heeft PEC terecht gewonnen. Wij moeten ervan leren en dat hebben we ook gedaan. Niet alleen de spelers, maar ook de technische staf."

Een herhaling ziet De Boer niet snel gebeuren. "Wij zaten toen vol in de competitie en hadden maar vier dagen om ons voor te bereiden. Zij leefden naar de wedstrijd toe en werden als het ware losgelaten. We waren er niet klaar voor."

De Boer sprak van een mooi meetmoment. "Het is een belangrijke wedstrijd en een goed moment om te kijken hoe we ervoor staan. In oefenwedstrijden konden we doorwisselen, nu niet. We zullen tot het gaatje moeten gaan. Voor de spelers is het pas de tweede keer dat zij negentig minuten spelen."

Moisander gaat er niet van uit dat hij zijn laatste wedstrijd voor Ajax gaat spelen. De Fin heeft zijn zinnen gezet op een vertrek en staat naar verluidt in de belangstelling van Hamburger SV. "Ik heb niets gehoord, dus hou me er niet mee bezig. Ik focus me op Ajax."