Rutten blijft hoop houden op komst Dost

Trainer Fred Rutten heeft nog steeds hoop op de komst van Bas Dost naar Feyenoord. De spits moet de opvolger worden van Graziano Pellè, die in het kielzog van Ronald Koeman naar Southampton vertrok. "Ik heb nog steeds contact met Dost. Zolang hij niet zegt: 'vergeet het maar', heb ik hoop", zei Rutten vrijdag tegen TV Rijnmond.

Dost staat al langere tijd in de belangstelling van Feyenoord, maar de 25-jarige speler van VfL Wolfsburg blijkt financieel vooralsnog niet haalbaar. Dost verruilde sc Heerenveen in 2012 voor de Bundesligaclub. Eerder speelde hij voor FC Emmen en Heracles Almelo.

Ook John Guidetti is een optie, zo bevestigde Rutten. "Martin (van Geel, red.) heeft contact met Guidetti. Hij staat op het lijstje en is net zo zeer een optie als de rest." De Zweed van Manchester City was in het seizoen 2011-2012 op huurbasis succesvol in de Kuip. Zijn carrière is mede door blessureleed in het slop geraakt.

Wie er verder nog op het lijstje van de Rotterdammers staan is niet duidelijk. "Het is niet slim om al die namen naar buiten te gooien. Dan krijg je een nummer een en een nummer twee, maar ze zijn allemaal nummer een voor mij", stelt Rutten.