Van Nistelrooy: "Luisterde zelf nooit naar assistent"

Ruud van Nistelrooy heeft goed voor ogen wat zijn taak zal zijn als assistent van bondscoach Guus Hiddink bij het Nederlands elftal.

Van Nistelrooy werd vrijdag met Danny Blind gepresenteerd als rechterhand van Hiddink. "Ik denk dat ik vooral dienend ben. Voor de talenten. Ik denk dat ik een duidelijke visie heb over hoe ik jongens wil helpen om beter te worden. En dat is wat ik graag doe", zegt de voormalige topspits op de officiële website van de KNVB.

Als assistent hoopt Van Nistelrooy dat hij wel invloed kan uitoefenen. "Ik luisterde vroeger nooit naar de assistent. Maar ik hoop dat ik heel veel indruk kan maken op de jongens en dat ze een klein beetje naar me luisteren."

"In het begin is het misschien een beetje raar, als ik als trainer aan die kant sta", vertelt de oud-international over het feit dat hij straks samenwerkt met spelers die ooit bij hem in de kleedkamer zaten. "Maar ik heb hetzelfde meegemaakt met Phillip Cocu en Frank de Boer."

"Zij stonden in één keer voor de groep als trainer. Maar goed, dat is heel snel weg." Oranje speelt op 4 september de volgende (oefen)wedstrijd, in en tegen Italië. Vijf dagen later is Tsjechië de eerste tegenstander in de EK-kwalificatiereeks.