Gesink wil bij opvolger Belkin blijven

Robert Gesink wil volgend jaar graag bij de opvolger van de Belkin-ploeg rijden. Die zal dan waarschijnlijk gesponsord worden door Lotto en BrandLoyalty.

"Voordat Belkin stopte was ik al in gesprek met Richard Plugge. Dat ziet er gewoon heel goed uit", aldus Gesink tegenover de NOS. "Ik ben al jarenlang bij deze mensen betrokken, het voelt toch wel een beetje als mijn ploeg. Ik ga er ook vanuit dat ik de komende jaren voor dit team blijf fietsen."

Gesink, die de afgelopen maanden was uitgeschakeld door hartproblemen, zal vanaf overmorgen aan de start staan van de Ronde van Polen.  "Tot op heden gaat het heel erg goed. Ik ben onlangs nog in het ziekenhuis geweest. De kans is 95 procent dat het nooit meer terug komt. Tot nu toe is dat ook niet gebeurd. Daar ben ik natuurlijk heel erg blij om."

Later deze maand zal de Varssevelder dan aan de start staan van de Vuelta. "De Vuelta is natuurlijk in het verleden een hele goede koers voor mij geweest. Ik ben daar al drie keer bij de beste zeven geëndigd. Dat wil ik graag opnieuw doen: een goed klassement rijden. Alles wat daar nog bijkomt, is meegenomen. Wellicht zit er meer in dan dat ik in het verleden heb kunnen laten zien. Met een plaatsje in de top-10 zou ik al tevreden zijn."