Ancelotti: "Van Gaal krijgt het lastig"

Carlo Ancelotti voorspelt dat Louis van Gaal een moeizaam eerste jaar in de Premier League tegemoet gaat. Beide coaches staan zaterdag tegenover elkaar. Real Madrid speelt in de Verenigde Staten een oefenwedstrijd tegen Manchester United, de nieuwe club van Van Gaal.

"Hij is een coach met veel ervaring en ik weet zeker dat hij het in Manchester goed zal doen, net als met Nederland tijdens het WK", sprak Ancelotti op de persconferentie.

United wil met Van Gaal meer meedoen om de landstitel. "Na Ferguson ging het een stuk minder, dus het wordt lastig", denkt de Italiaanse coach echter. "De club heeft goede spelers gekocht, maar daarmee heb je nog geen team. De Premier League is competitief erg sterk."

Ancelotti liet ook weten dat Cristiano Ronaldo dinsdag de groepstraining bij de Koninklijke hervat. "Hij traint nu nog individueel, we volgen gewoon het programma. Ik heb plannen met hem voor de Super Cup."

De vriendschappelijke wedstrijd tegen The Mancuniansis voor Real Madrid de laatste in de voorbereiding op het duel om de Europese Super Cup. Die wedstrijd is op dinsdag 12 augustus tegen Sevilla, de winnaar van de Europa League.