FC Groningen boekt knappe zege op Aston Villa

FC Groningen heeft een knappe thuisoverwinning geboekt op Aston Villa. De Groningers wonnen het oefenduel met maar liefst 4-1. Na 33 minuten stond het al 3-0 door twee doelpunten van Tjaronn Chery en een goal van aanwinst Jarchinio Antonia. Dino Islamovic maakte vlak voor tijd de 4-1. Aston Villa deed tussendoor iets terug via Charles N'Zogbia.

Filip Kostic speelde niet mee. De aanvaller was duizelig en werd uit de selectie gehouden. Leandro Bacuna viel in de tweede helft in bij de Premier League-club. De oud-speler van FC Groningen speelde van 2009 tot en met 2013 in de Euroborg.

SC Cambuur won thuis met 4-1 van FC Emmen. De doelpunten van de Leeuwarders werden gemaakt door Bartholomew Ogbeche, tweemaal Michiel Hemmen en Ajax-huurling Dejan Meleg. FC Dordrecht verloor op de eigen open dag. Thuis werd er verloren van VVV-Venlo met 2-1.

Promovendus Excelsior won wel van Telstar met 0-1. Maker van het doelpunt was Tom van Weert. FC Utrecht won zijn oefenpartij gemakkelijk van Sparta Nijkerk. Het werd 7-1. Nacer Barazite maakte een hattrick.