Valbuena verruilt Marseille voor Dinamo Moskou

Mathieu Valbuena vervolgt zijn loopbaan bij Dinamo Moskou. De 38-voudig Frans international trekt na acht jaar de deur achter zich dicht bij Olympique Marseille. In Rusland tekent hij een contract voor drie seizoenen, meldt Dinamo zaterdag.

Valbuena hield een transfer naar de Moskovieten eerder nog af toen ook Queens Park Rangers en West Ham United belangstelling toonden. Hij is nu alsnog gezwicht voor de Russische miljoenen. "Dinamo heeft een ambitieus project waar ik graag deel van wil uitmaken", laat Valbuena weten, die onder anderen Alexander Büttner, Douglas en Balázs Dzsudzsák als ploeggenoten krijgt.

De 29-jarige middenvelder, die naar verluidt zo'n zeven miljoen euro kost, speelde 321 officiële duels voor Marseille, waarin hij 21 keer scoorde. In 2010 veroverde hij met de club de landstitel. Daarnaast won Valbuena drie keer achter elkaar het bekertoernooi tussen 2010 en 2013.

Deze zomer bereikte Valbuena met Frankrijk de kwartfinale van het WK. Hij had in de groepsduels tegen Honduras en Zwitserland, in de achtste finale tegen Nigeria en in de verloren wedstrijd tegen Duitsland een basisplaats.