Manchester United is Real Madrid de baas in VS

Manchester United heeft zaterdag een oefenduel tegen Real Madrid gewonnen. In Michigan was de ploeg van Louis van Gaal met 3-1 te sterk voor de houder van de Champions League. De Engelsen plaatsten zich daardoor voor de finale van de International Champions Cup. Daarin is Liverpool maandag de tegenstander.

Op het treffen in het imposante stadion met de bijnaam 'Big House' waren bijna 110 duizend fans afgekomen. Zij zagen Manchester United na twintig minuten de score openen via Ashley Young, die een knappe aanval afrondde. Na een overtreding van Michael Keane op Gareth Bale maakte de Welshmen uit een strafschop gelijk, maar nog voor rust sloeg het sterkere United nogmaals toe.

Young was opnieuw de doelpuntenmaker, al kwam daar wel wat geluk bij kijken. De Engelsman, die de linkerflank bestreek in het 5-3-2 systeem van Van Gaal, zag een voorzet in het doel verdwijnen. Real ging op zoek naar de gelijkmaker, maar tien minuten voor tijd zorgde invaller Javier Hernandez voor de beslissing. De Mexicaan kopte raak op aangeven van Shinji Kagawa.

Liverpool staat in de finale doordat Manchester City eerder op de avond na strafschoppen verloor van Olympiakos Piraeus. Na negentig minuten en verlenging stond het nog 2-2. Karim Rekik begon in de basis bij City.