Barça-aanwinst Mathieu: "Ik rook wanneer ik wil"

Een opvallende uitspraak van Jérémy Mathieu, één van de zomeraankopen bij FC Barcelona. De Fransman geeft toe dat hij nog wel eens een sigaret opsteekt. "Ik rook wanneer ik wil", zegt Mathieu in de Spaanse sportkrant Marca.

"Het is iets persoonlijks en het is mijn eigen verantwoording dat mijn sportieve prestaties er niet onder lijden." Barça nam de 30-jarige verdediger voor twintig miljoen euro over van Valencia.

In Camp Nou moet Mathieu het gat invullen dat is ontstaan nu Carles Puyol ermee is gestopt. De nieuwe aanwinst speelde vijf jaar voor Valencia. Daarin kwam hij tot 213 officiële wedstrijden, waarvan 162 in de Primera División.

Regeltjes
De vraag is wat coach Luis Enrique met het rookgedrag van Mathieu zal doen. Volgens Spaanse media heeft de nieuwe coach allerlei regels opgesteld waaraan zijn spelers zich moeten houden. Zo moet iedereen zich een uur voor aanvang van de training al op de club melden.

Tijdens het eten mogen de spelers bovendien geen alcohol drinken en tijdens de laatste twee dagen voor een wedstrijden moeten ze voor middernacht thuis zijn. Activiteiten als skiën, duiken of motorrijden heeft Luis Enrique ook nog verboden.