Ancelotti: "Niet gewend aan ploeg zonder Ronaldo"

Carlo Ancelotti keek niet raar op van de 3-1 nederlaag van Real Madrid tegen Manchester United. Bij de Madrilenen maakte Cristiano Ronaldo zijn rentree. Ancelotti liet de Portugese sterspeler de laatste twintig minuten meedoen.

"Het team is niet gewend om te spelen zonder Ronaldo, het is daarom helemaal niet vreemd dat het allemaal zo gelopen is", reageerde de Italiaanse coach volgens NU.nl.

"Cristiano kwam twintig minuten in actie, wat wil zeggen dat zijn conditie steeds beter wordt. Ik denk dat als hij nog een week mee kan trainen hij inzetbaar zal zijn tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen." Real Madrid speelt op dinsdag 12 augustus tegen Sevilla om de Europese Super Cup.

Normale situatie
Door het WK is Real volgens Ancelotti nog niet klaar voor de start van het seizoen. "Maar dat kan ook nog niet. We hebben spelers die pas één week geleden voor de eerste keer weer op het trainingsveld stonden, ze zijn niet helemaal fit."

"Dit is echt een normale situatie in de voorbereiding. Ik weet zeker dat we het in de strijd om de Europese Super Cup beter zullen doen." De Primera División begint voor de Koninklijke op maandag 25 augustus tegen Córdoba. Daarvoor is nog het tweeluik om de Spaanse Super Cup tegen Atlético Madrid.