Lodeweges: "Voorin niet in balans"

Dwight Lodeweges wil bij sc Heerenveen nog twee vleugelspitsen presenteren. De trainer hoopt dat versterkingen spits Thomas Dalgaard kunnen ondersteunen. Lodeweges zag Heerenveen zaterdag onderuit gaan tegen Levante (0-1). De geboren Canadees vond dat de verdediging op orde was.

"De samenwerking is goed. Jordy (Buijs, red) praat veel en hij en Joost (Van Aken, red) anticiperen goed op wat er gebeurt. Joost speelde ook een prima wedstrijd. Defensief staat het goed", zei Lodeweges op de clubsite van sc Heerenveen. "Levante is een ploeg die inzakt, de passlijnen weghaalt en loert op een foutje om dan toe te slaan. In die val zijn wij niet getrapt. Tegen zo’n tegenstander kan het ook makkelijk vier of vijf tegen nul worden, dat is niet gebeurd. We bleven rustig, lieten de bal goed rondgaan, maar vervolgens moet je wel tot een aanval komen."

"De bal inspelen, kaatsen en dan de diepte zoeken. Dat ontbrak er aan, maar is tegen een goed georganiseerde tegenstander als Levante ook niet makkelijk. Wij wisten geen openingen te creëren, op dat punt moeten we stappen maken", aldus Lodeweges, die deze maand dus twee vleugelspitsen naar Friesland wil halen.

"We moeten toe naar een evenwichtige selectie. Voorin is het niet in balans. Des te eerder er wat bij komt, des te beter. Je ziet het aan Thomas Dalgaard. Hij is hier pas en kent nog niet eens alle jongens bij naam. Het is allemaal nog wennen voor hem", besluit de trainer van Heerenveen.