Debutant El Ghazi: "Wel beetje verdrietig"

Anwar El Ghazi debuteerde zondag in de hoofdmacht van Ajax. De aanvaller kon de Amsterdammers niet aan een zege helpen op bekerwinnaar PEC Zwolle (1-0 verlies). El Ghazi (19) kwam tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal na een uur spelen binnen de lijnen.

De Barendrechter ontpopte zich tijdens de voorbereiding nog tot topscorer van Ajax. El Ghazi scoorde zondag niet en had op een mooier officieel debuut gehoopt in de hoofdmacht van de regerend landskampioen.  "Voor mij is het een heel dubbel gevoel", zei de debutant op de officiële clubsite van Ajax. "Het is heel mooi om je officiële debuut te maken. Dat is zelfs fantastisch, daar droom ik van kleins af aan al van. Maar ik ben ook wel een beetje verdrietig, ik had heel graag die schaal willen winnen."

"Ik ben Ajax en Frank de Boer heel dankbaar dat ik mijn debuut heb mogen maken. Makkelijk invallen was het niet, maar als je de kans krijgt moet je die pakken. Helaas heb ik dat niet gedaan. Nu is het zaak om hard te trainen, te laten zien wat ik kan en de volgende keer het publiek te vermaken."

El Ghazi werd onlangs naar het eerste elftal overgeheveld. Na het vertrek van Lesly de Sa naar Go Ahead Eagles (op huurbasis) kwam er een plek vrij in de selectie. El Ghazi verhuisde vorig jaar zomer vanuit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam naar Ajax.