Geschorste Kreuziger: "Zo kan ik mijn werk niet doen"

Roman Kreuziger is van plan om naar het internationale sporttribunaal CAS te stappen om zijn door de UCI opgelegde voorlopige schorsing op te laten heffen. De Tsjechische renner van Tinkoff-Saxo hoopt dat de beslissing op tijd genomen wordt om mee te kunnen doen aan de Vuelta a España, later deze maand.

In een statement op zijn website benadrukt Kreuziger dat hij absoluut geen verboden middelen tot zich heeft genomen. De schommelende bloedwaarden tussen 2011 en 2012 zouden volgens hem onder meer te danken zijn aan extreme uitdroging. Volgens de Tsjech hebben zijn bloedwaarden slechts één keer de door de UCI gestelde limieten benaderd, maar niet overschreden. Dat gebeurde nadat hij tijdens een zware bergetappe in de Giro van 2012 uitgedroogd was.

"Ik ben erg gefrustreerd door de huidige situatie, die het voor mij onmogelijk maakt om te fietsen en dus mijn werk te doen. Ik ben geen valsspeler en ik heb geen dopingovertreding begaan. Experts bevestigen dat er geen enkel bewijs is voor het overtreden van de anti-dopingregels. Het speelt al sinds juni 2013 en nog altijd is er formeel geen zaak tegen mij geopend. Toch ben ik nu voorlopig geschorst. Ik hoop met heel mijn hart dat deze situatie snel opgelost wordt, voor het een politiek spelletje wordt", aldus Kreuziger op zijn site.