Jos Verstappen: "Nog geen besluit genomen"

Het kan met coureur Max Verstappen voor 2015 nog alle kanten op, zo laat zijn vader Jos Verstappen weten. De 16-jarige Limburger kan opgenomen worden in de opleidingsprogramma's van de Formule 1-teams Mercedes en Red Bull, maar ergens getekend is er nog niet.

Met name over Red Bull gingen de laatste dagen de geruchten. Zo zou het team Verstappen jr. volgend jaar al bij zusterteam Toro Rosso willen laten racen. Jos Verstappen sprak hier in de Telegraaf over: "Helmut Marko is een fan van Max en dat is voor ons alleen maar prettig. Als je zo'n kans krijgt, moet je die pakken. Ik geloof niet dat zeventien jaar te jong is. Zeker niet voor Max, die al heel volwassen is. Het is een goede situatie waar we in zitten, maar ook een lastige. Want wat is de juiste beslissing? En hoe vaak komt zo'n trein voorbij?"

Eerder werd Mercedes genoemd en daarom laat Verstappen sr. zich niet gek maken over de laatste geruchten omtrent de Oostenrijkse drankjesfabrikant. "Ik hoor dat natuurlijk ook en het kan heel goed zijn dat Marko dit voor ogen heeft met Max, maar aan zo'n avontuur zitten altijd haken en ogen. We weten in ieder geval dat Red Bull graag wil, maar we hebben echt nog geen beslissing genomen."