Tottenham Hotspur gaat bieden op Depay

De 20-jarige buitenspeler heeft veel indruk gemaakt in het shirt van het Nederlands elftal op het WK in Brazilië. Eerder werd Manchester United al genoemd als volgende club van de PSV'er, maar het is Tottenham Hotspur dat werk maakt van de komst van de buitenspeler. Spurs heeft £15 miljoen (€18,8 miljoen) over voor de aanvaller van PSV, weet Goal.

Ondanks de vermeende interesse van Manchester United adviseerde voormalig bondscoach Louis van Gaal de Nederlandse international om nog een seizoen bij PSV te blijven. De voormalige trainer van onder meer Ajax en Bayern München vertelde Depay dat het beter voor hem was om nog een seizoen in de Eredivisie te spelen voordat hij de stap naar het buitenland maakt.

Het is nog maar de vraag of Depay het advies van Van Gaal opvolgt. In gesprek met De Telegraaf zei hij onlangs dat hij een aanbieding uit het buitenland niet zo maar zal afslaan. "Ik heb het naar mijn zin bij PSV, maar als mooie clubs uit grote competities zich melden, ga ik daar natuurlijk over nadenken."

"Er is genoeg interesse, maar het is zeker een optie om bij PSV te blijven. Ik begrijp heel goed dat de fans willen dat ik ook komend seizoen in Eindhoven speel. Ik zie zoveel kinderen met mijn naam op hun shirt. Dat maakt mij trots, maar uiteindelijk ben ik degene die bepaalt hoe mijn carrière eruit gaat zien en niemand anders."

Mocht Van Gaal Depay nog naar Old Trafford willen halen dan zal hij snel moeten handelen. Tottenham heeft de pijlen nu gericht op de sterspeler van PSV en heeft daar veel geld voor over.