Van Hooijdonk: "Speelt niets tussen Van Persie en mij"

Pierre van Hooijdonk gaat binnenkort met Robin van Persie in gesprek. Bondscoach Guus Hiddink wil de lucht te klaren tussen de voormalig teamgenoten bij Feyenoord.

Van Hooijdonk was tijdens het WK analyticus bij de NOS. Na de troostfinale liet Van Persie voor de camera's van dezelfde omroep weten dat Pi-Air 'lekker moet gaan golfen'. De aanvoerder van Oranje voegde daaraan toe dat Van Hooijdonk alleen maar 'onrust wil stoken' en dat 'niemand meer op zijn mening zit te wachten'.

De 46-voudig international werd vorig week aangesteld als assistent van bondscoach Adrie Koster bij Jong Oranje. Bondscoach Hiddink liet tijdens de presentatie van de nieuwe technische staf van Oranje weten dat hij met Van Persie en Van Hooijdonk om de tafel wil om in gesprek te gaan over de onenigheid.

"Daar heeft Guus me over ingelicht, ja. Ik vind het prima, wat mij betreft speelt er niets", zei Van Hooijdonk tegen Helden Online. "Sorry. Ik wil er verder niets over kwijt", besluit de oud-spits over het langlopende conflict. De Bredanaar was tussen 2001 en 2003 een ploeggenoot van Van Persie bij Feyenoord.

Van Hooijdonk denkt dat zijn oud-werkgever woensdag de nederlaag in de Champions League tegen Besiktas ongedaan kan maken. De Rotterdammers reizen met een 1-2 nederlaag af naar Istanbul. "Ja, daar geloof ik heel erg in. En daar moeten die jongens ook in gaan geloven. Natuurlijk liggen de salarisniveaus een eind uit elkaar. Demba Ba kan Feyenoord nooit betalen, maar die speelde bij Chelsea amper, hoor. Voor de rest valt het wel mee met de grote namen."