Ploegleiding Belkin verrast door 'stoere' zege Bos

Dat Theo Bos dinsdag de derde etappe van de Ronde van Polen won, was voor zijn ploeg Belkin een aangename verrassing. De ploegleiding had eigenlijk andere plannen voor de finale.

"Ik vond Theo de eerste dagen eerlijk gezegd niet zo sterk en daarom had ik besloten dat we vandaag voor Barry Markus zouden rijden", aldus ploegleider Michiel Elijzen. "Ik wist dat Theo gemotiveerd zou zijn en dat hij een goede dag zou hebben, want zonder druk presteert hij meestal net even beter. Dat hij daadwerkelijk wint, is behoorlijk stoer."

In een hectische finale bleef Bos als enige Belkin-renner van voren over. Hij toonde zich vervolgens de sterkste in de sprint van zo'n vijftien renners. "Dit is een heerlijke overwinning", stelde Bos. "In Wallonië liep het niet, maar gisteravond voelde ik al dat ik goed ging zijn en meestal klopt dat dan ook wel. Ik had ook graag voor Barry de sprint aangetrokken, want hij heeft dit seizoen ook veel voor mij gedaan, maar het liep nu even anders."

Elijzen was blij voor Bos. "Dit is de grote overwinning waar hij al een tijdje naar snakt. Theo en ik werken het hele seizoen al nauw samen en als hij goed is, hoort hij bij de beste sprinters ter wereld. Naar mijn en Theo's eigen zin is het er dit jaar echter te weinig uitgekomen. Vandaag kreeg hij het extra zetje dat hij soms nodig heeft en liet hij zien dat hij een sprint zelfs zonder een treintje tot een goed einde kan brengen."