Streppel: "Niet fijn spelen tegen Willem II"

Willem II hoopt zich komend seizoen te handhaven in de Eredivisie. Trainer Jurgen Streppel benadrukt dat de Tilburgers hebben geleerd van de degradatie twee jaar geleden. Willem II werd vorig seizoen kampioen in Jupiler League.

De Tilburgse club keert daardoor na één jaar weer terug in de Eredivisie. Trainer Streppel hoopt dat Willem II komend seizoen het hoofd boven water kan houden. "Ik wil altijd een realistisch beeld schetsen", zegt de oefenmeester op de clubsite van de Brabantse promotus.

"Op dit moment is handhaving doelstelling nummer één. Op 31 augustus, als de transfermarkt gesloten is, kunnen we eens rustig kijken hoe onze selectie erbij staat. Misschien dat we de doelstelling dan kunnen bijstellen. De Eredivisie is een veel zwaardere competitie dan de Jupiler League", verklaart Streppel.

"Twee jaar geleden hadden we veel last van blessures, dat heeft ook met dat hogere niveau te maken. Voetbaltechnisch gezien moeten we zorgen dat we, op het moment dat we de bal veroveren, onder de druk uit voetballen. Twee jaar geleden was het vaak een kwestie van tegenhouden."

"We moeten nu rustiger blijven aan de bal en dat kan ook met deze spelersgroep. We zijn voorin levensgevaarlijk in de omschakeling. Ik kan je zeggen: het wordt niet fijn voetballen tegen Willem II", verklaart Streppel, die met Willem II komend weekend PSV ontvangt. "Het is lastig te zeggen hoe het elftal van PSV er precies uit zal zien."

"Makkelijk wordt het uiteraard niet. We zullen er in ieder geval alles aan doen om PSV pijn te doen. De teamgeest is heel goed en de bereidheid om voor elkaar te werken is erg groot. We gaan er keihard tegenaan zondag. Met dit team zijn we elke wedstrijd in staat om te stunten, dus waarom zou dat tegen PSV niet kunnen?"