Nijland: "Ik vind Chery Oranje-waardig"

Hans Nijland verwacht dat Tjaronn Chery komend seizoen bij FC Groningen blijft. De algemeen directeur van FC Groningen ziet ook Filip Kostic niet snel meer vertrekken.

Chery (26) leek na vorig seizoen op weg naar een buitenlands avontuur. "Na biedingen uit China en Saudi-Arabië is het ook weer rustig geworden rondom Tjaronn Chery. Iets wat ik eigenlijk niet begrijp", zegt Nijland tegen Voetbal International. "Die jongen kan in elke Eredivisie-ploeg moeiteloos mee."

"Sterker nog, ik vind Chery op dit moment Nederlands elftal-waardig. Maar wie ben ik? Ik ga hier over de reclameborden... Toch denk ik dat Tjaronn niet zal misstaan in de Nederlandse top. We kunnen niet uitsluiten dat de interesse opnieuw op gang komt", aldus de algemeen directeur van FC Groningen.

VfB Stuttgart deed een poging om Kostic (21) weg te halen uit De Euroborg. "Wij hebben nee gezegd, omdat we Filip meer dan goed kunnen gebruiken en omdat de financiële noodzaak er niet is. Stuttgart had begrip voor onze situatie, maar het management van Kostic kennelijk niet. Het loopt hoog op."

"Ik begrijp dat het nogal wat is, de Bundesliga. Een prachtige competitie, een mooi salaris, maar wij willen niet dat Filip vertrekt. Mocht dat onverhoopt alsnog gebeuren, dan tegen de juiste prijs. Intussen wordt het ventje gek gemaakt. In onze richting zijn ze drammerig, tot aan het agressieve toe. Filip zelf stelt zich overigens keurig op", besluit Nijland.