Britse toppers missen EK atletiek

Liefst drie Britse topatleten hebben zich woensdag af moeten melden voor het Europees kampioenschap, volgende week in Zürich. Shara Proctor en Katarina Johnson-Thompson zouden meedoen bij het verspringen, terwijl Phillips Idowu was ingeschreven voor het hinkstapspringen.

Proctor liep kortgeleden een spierblessure op bij de aanloop voor haar eerste sprong op de Commonwealth Games in Glasgow. Johnson-Thompson is een zeer groot talent op zowel de zevenkamp als het verspringen. Op de zevenkamp werd ze al eens wereldkampioene bij de jeugd, in 2012 pakte ze de wereldjuniorentitel bij het verspringen. Daarop werd ze dit jaar ook tweede tijdens het WK indoor. Met 6,92 meter staat KJT dit jaar tweede op de Europese ranglijst.

Idowu gold jarenlang als een van de beste hinkstapspringers ter wereld, maar wordt al tijden geteisterd door blessureleed. Hij werd wereldkampioen in 2008 - indoor - en 2009 - outdoor - en pakte op de Spelen van 2008 en het WK van 2011 zilver. Door blessures moest hij de Spelen in eigen land in 2012 echter al aan zich voorbij laten gaan. Dit jaar leek hij langzaam weer in vorm te komen, maar de Britse atletiekbond heeft besloten hem toch niet te laten starten.